Pulpe de ied la cuptor

de Rocsi in Oaie, 4 Mai 2013 | 24921 vizualizari

 

Pentru prima data am pregatit ied. Eu sincera sa fiu nu mananc nici miel, nici ied dar daca tot am primit niste carnita trebuia pregatita. Am ales sa fac la tava, bine condimentata, rumena iar ca si aspect imi place cum a iesit, acum astept sa guste maine ai mei sa vedem daca le place desi ei spun ca e foarte buna numai privind-o. Vreau sa va urez sa aveti un Paste fericit, Lumina Sfanta sa coboare in sufletele si casele voastre, sa aveti sanatate, bucurii si multe impliniri!

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de ied si 1 picior din fata
  • 3 bucati ceapa verde
  • 4 bucati usturoi verde
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare
  • piper
  • 3 foi de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura morcov tocat marunt
  • 600 ml vin rosu
  • 1 canita otet
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de ied la cuptor:

Carnea o parlim pe flacara aragazului apoi o spalam bine sub jetul de apa. Intr-un vas punem otetul, 2-3 litri de apa, carnea si o lasam sa stea in acest amestec 1-2 ore.

Intr-o cratita pregatim baitul astfel: punem vinul, zeama de lamaie, oregano, cimbrul, morcovul maruntit, boiaua de ardei, foile de dafin rupte bucatele, sare, piper si le amestecam bine. Ceapa si usturoiul verde le curatam, le spalam, le taiem rondele si le punem in bait. Punem carnea in tot acest amestec, acoperim cratita si o dam la frigider pana a 2 a zi, intre timp puteti sa o mai invartiti si pe cealalta parte.

A 2 a zi punem carnea intr-o tava, turnam si din bait dar nu tot. Curatam usturoiul, il taiem feliute si ii dam drumul in tava. Uleiul il picuram peste carne pentru putin luciu. Acoperim totul cu staniol si dam tava la cuptor cam pentru 1 ora si jumatate - 2 ore.

In bucatarie va fi un miros imbatator si o sa va cuprinda o pofta ( cam asa au patit ai mei, eu am fost mai reticienta daca nu-mi place carnea asta:D )
Incercam cu o furculita iedul si cand este bine patruns, scoatem staniolul si mai lasam 15 minute pana prinde o crusta aurie.

O scoatem din cuptor cand este gata si o tinem acoperita pentru a ramane frageda. Pofta buna dragilor, nu uitati sa nu faceti exces si langa aceasta friptura sa puneti si un pahar de vin rosu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de ied la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

Lau 1

06.05.2013, 14:03

fain arata

Rocsi 1

06.05.2013, 22:50

Lau multumesc

loredanaaa 1

09.05.2013, 21:28

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ied la cuptor